Over mij

Leontien Aarnoudse 4 (1)Onderbelichte verhalen vertellen en misstanden boven tafel krijgen. Dat zijn redenen waarom ik graag in de pen klim of achter het toetsenbord kruip.

Als journalist schrijf ik met name over voedsel, landbouw, energie en duurzaamheid.

Ik maak reportages, interviews en achtergrondverhalen, en graaf graag dieper in de zoektocht naar misstanden en onthullingen. Ik verbind droge feiten met levendige getuigenissen en beschrijvende vertellingen die blijven hangen.

Ik geloof in de kracht van het verhaal om stof te doen laten opwaaien, maatschappelijke verandering teweeg te brengen of om de lezer even stil te laten staan bij dat wat op het eerste gezicht zo gewoon lijkt. 

Ik heb uitgebreid onderzoek gedaan naar landroof, mensenrechtenschendingen, ontbossing in de palmolie-industrie. 

Verder heb ik geschreven over de gevolgen van klimaatverandering, armoede, de cacao-industrie en duurzame keurmerken.

Een blogreeks over de dilemma’s van het energiezuinig en aardgasvrij maken van mijn eigen woning maakte ik voor het duurzame energieplatform Powerswitch van OneWorld.

Met regelmaat zijn mijn artikelen gepubliceerd bij OneWorld, waar ik als redacteur heb gewerkt.

Mijn stukken zijn verder verschenen bij NRCTrouwDe Correspondent, VU magazine, The Optimist, Samsam en De Nieuwe Liefde magazine.

Achtergrond
Ik heb Spaans (Romaanse Talen en Culturen) en Communicatie- en Informatiewetenschappen gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens mijn studie heb ik stagelopen in Bolivia bij de VN-landbouworganisaties FAO.

Later woonde en werkte ik in Mexico-Stad en in Brussel . 

Sinds 2012 ben ik zelfstandig journalist. Ik volgde diverse opleidingen en cursussen (onderzoeks)journalistiek. Ik heb reportages gemaakt vanuit onder meer San Francisco, Sri Lanka, Indonesië en de Achterhoek. 

KvK: 538 24 695