Over mij

Leontien Aarnoudse 4 (1)Onderbelichte verhalen vertellen en misstanden boven tafel krijgen. Dat zijn redenen waarom ik graag in de pen klim of achter het toetsenbord kruip.

Als freelance journalist schrijf ik met name over eten, landbouw en duurzaamheid. Ik heb onderzoek gedaan naar mensenrechtenschendingen in de Indonesische palmolie-industrie. Verder schrijf ik over de zin en onzin van duurzame keurmerken, de melkindustrie, de oorzaken van voedselverspilling, discussies over voeding en gezondheid, duurzame visserij, honger en voedselzekerheid.

Met regelmaat schrijf ik voor OneWorld magazine. Mijn stukken zijn bovendien verschenen bij nrc.next, Trouw, De Correspondent, The Optimist, Samsam, De Nieuwe Liefde en Elle Eten.

Voor VU magazine schrijf ik voor de rubriek Wetenschap over voeding en duurzaamheid.

Ook ben ik ben auteur van De Groene Garde (2012, Uitgeverij Prometheus/Keff & Dessing Publishing). Dit boek gaat over de oorsprong van ons eten en wat de impact van onze voedselproductie is op het milieu. Met interviews, achtergrondverhalen en seizoensrecepten. De Groene Garde werd een bestseller en is bekroond tot Hét duurzame kookboek van 2012 tijdens de kookboek van het jaar verkiezing.

Voor het online platform The Good Family portretteerde ik in 2014 en 2015 een zestigtal gezinnen in hun zoektocht naar duurzame oplossingen op het gebied van voedsel, energie, water, afval en mobiliteit.

KvK: 538 24 695