Boek

De Groene Garde. Over (h)eerlijk eten
De essentie van lekker eten reikt verder dan de smaakpapillen op je tong. Lekker eten gaat terug tot de oorsprong. Waar komt het eten vandaan? Hoe is het geproduceerd? Wat is de impact op mens en milieu? Achter elke maaltijd schuilt een verhaal. De Groene Garde neemt je mee op een ‘eetdekkingstocht’ die teruggaat naar de wortels van het eten.

Aan de hand van honderd seizoensrecepten (van bekende en minder bekende koks), verhalen en interviews met pioniers kom je meer te weten over seizoens- en streekgebonden eten, biologische voeding, fair trade, koken zonder pakjes en zakjes, de wirwar aan keurmerken, goede en foute vis, voedselverspilling en de meerwaarde van minder vlees.

Meer weten over eten is een essentieel ingrediënt om een gezonde, verantwoorde maaltijd op tafel te toveren. De Groene Garde. Over (h)eerlijk eten is een kookboek dat gaat over de triomf van de seizoenen en natuurlijke smaaksensaties. Het boek staat bovendien boordevol met praktische tips voor het kopen, bereiden en bewaren van een (h)eerlijke maaltijd.

De Groene Garde is uitgeroepen tot beste Kookboek van het Jaar 2012 in de categorie duurzaamheid.

Catrijnt145-3

De Groene Garde. Over (h)eerlijk eten
Leontien Aarnoudse (tekst)
Anouk Wentink (receptuur)
Ellen Vereijken (design)

 

 

 
Keff & Dessing Publishing / Uitgeverij Prometheus
ISBN: 978 90 446 2028 3
1e druk: maart 2012
2e druk: mei 2012
3e druk: maart 2013
4e druk:  oktober 2013

www.groenegarde.nl 

KvK: 538 24 695