La Chambre Aux Oiseaux Parijs

13 juni 2013, Veggieproof

Veggieproof-Parijs-groot-Frans en nostalgisch. Dat zijn de woorden die in je opkomen als je La Chambre Aux Oiseaux in Parijs binnenstapt. Met weelderig bloemenbehang op de muur, suikerpotten uit grootmoederstijd op tafel en vintage meubilair als decor, is dit een plek die je zeker niet snel zal vergeten. La Chambre Aux Oiseaux is gelegen nabij de trendy wijk Le Marais, vlakbij het kanaal Saint Martin. Studenten, hipsters en Franse gezinnen schuiven aan voor een kop koffie, een petit dejeuner (ontbijt) of een weekendbrunch. Er heerst een relaxte sfeer. Zo is er een grammofoon met oude elpees (we vonden die van BZN!) en kun je een tweedehands boek uit de kast pakken. La chambre heeft bovendien een paar tafels buiten staan op het terras waar vanaf een uurtje of 11 de zon schijnt.

Wat staat er op de kaart? Na al die varkenspoten en ganzenlevers op de Parijse menu’s, is het heel fijn om bij La Chambre iets vegetarisch te ontdekken. La Chambre biedt ontbijt, lunch en brunch aan. Voor het ontbijt zijn er drie mogelijkheden. Als eerste is er koffie of thee met brood, boter en homemade confiture: ofwel het bekende petit dejeuner. Opvallend is dat er naast het traditionele brood, sneetjes maïsbrood en zuurdesem in de broodmand liggen. Die zijn niet van vandaag, maar met de toaster rooster je ze een nieuw leven in. Het is een superoplossing om minder brood weg te gooien! Voor een paar euro extra kun je een bordje kaas en vleeswaren bestellen (tweede optie). Op verzoek kan dit – geheel veggieproof – alleen met kaas zijn. De derde optie is een schaaltje kwark met vruchten, honing en havermout.

In het weekend serveert La Chambre brunches vanaf 11 uur. Dan krijg je thee of koffie met brood, boter, homemade confiture, een veggie lasagne (met vlees als optie) en een taartje voor toe. Doordeweeks serveren ze geen brunch, wel een lunch waarbij je kunt kiezen uit een salade, een club sandwich (op verzoek veggie) of een dagelijks wisselende assiete de jour (dagschotel). De serveerster vertelt overigens dat de kaart regelmatig wisselt.

En hoe smaakt het? Wij kiezen het ontbijt. De koffie is prima. Het brood smaakt geweldig net als de kaas (het is en blijft Frankrijk natuurlijk). De kwark is fris en fruitig. De taart – we vernemen dat die goddelijk moet zijn – missen we helaas, omdat deze pas vanaf 12 uur verkrijgbaar is. Een mooie reden om nog een keer terug te keren. Maar waarom we hier echt naar terug willen, is om de sfeer opnieuw te proeven: Franse nostalgie met een vleugje hip in een Parijse huiskamer. Ook als Nederlander voel je je hier helemaal thuis.

48 Rue Bichat, 75010 Paris.

Open: woensdag tot zondag van 10.00 – 18.00 uur

lachambreauxoiseaux.tumblr.com